Grasshopper 325D – lentävä amerikkalainen

Aloittaessamme nurmikonniittourakoinnin tuli tarve hankkia oikeaan ammattikäyttöön tarkoitettu nopea leikkuri. Tuttavan suosituksesta vaihtoehdoksi, ja lopulta myös hankinnaksi, valikoitui Grasshopper. Vaikka oma hankintamme aikoinaan oli useista syistä bensamalli (124), oli kiinnostavaa saada nyt Hakacenteriltä testiin ”the urakointikone” eli saman merkin dieselmalli.

Grasshopper 325D on uskomaton laitos: Se kulkee niin kovaa ( 16 km / h), että melkein jo hirvittää, eikä todellakaan tule mieleen että josko selaisi vaikka somea samalla. Nopeudesta huolimatta leikkuujälki on niin hyvää, että se kelpaa hyvin myös pihoille – muista kohteista puhumattakaan. Jälkeä parantaa sekin, että kone levittää hyvin myös märän leikkuujätteen koko leveydelle. Vaikka leveyttä on reilusti enemmän kuin omassa koneessamme, tuntuu tämä 130 cm leveä vielä suhteellisen ketterältä. Myös koneen ääni on bensakonetta miellyttävämpi vaikkapa ilta-aikaiseen työskentelyyn asutuksen lähettyvillä.

Istuin on hyvä, samoin etujousitus. Nämä yhdistettynä koneen painoon tekevät koneesta rauhallisen ja vakaan ajettavan sekä miellyttävän pitkäänkin työpäivään. Istuinkorkeus on jopa niin korkea, ettei roskienkeruupihdeillä meinaa yltää mahaan. Koneen ohjaussauvojen säätömahdollisuudet mahdollistavat ajoasennon säätämisen kookkaammallekin kuskille sopivaksi.

Yli 600kg rautaa ja tuo vauhti ovat sellainen yhdistelmä, että tämä on ihan oikea työkone. Pihatontut ja pöheiköt saavat kyllä kyytiä, mikäli reitille osuvat. Samoin paino on jo sellainen, ettei tätä ihan helposti työnnetä irti kesäsateiden pehmentämistä kohdista. Toisaalta oli yllättävääkin, miten hyvä pito vetävillä renkailla oli. Edes kosteammissa kohdissa renkaat eivät jättäneet jälkiä, eivätkä rikkoneet nurmen pintaa.

Kone tuntui siltä, että parempi palauttaa se pian ettei se jää meille. Vain muutama asia jäi pohdituttamaan:

Jyrkemmissä mäissä tuntui, että peränylitystä on liikaa tai perä on turhan matalalla, joten ottaa herkästi maahan.

Leikkuupöydän kuljetusasennon lukitusvivusta puuttuu leikkausasento. Korkeassa töyssyssä leikkuupöytä saattoi lukittua itsestään kuljetusasentoon. Tämän huomasi yleensä vasta tovin leikkaamisen jälkeen.

Koneessa on sen verran painoa, että bensakoneen kanssa samanlaiset etunavat tuntuvat melko pienille. Ehkäpä eturenkaille ei kuitenkaan kohdistu enempää painoa…

Uusista varusteista polttoainemittari hyvä lisä, samoin taitettava turvakaari.

Hyvää:

+ nopeus, voimaa riittävästi
+ vetävien rattaiden pito yllättävän hyvä (ei sudi, eikä riko nurmen pintaa)
+ siisti leikkuujälki, levittää myös märän leikkuujätteen koko leikkuualalle
+ polttoaineenkulutus leikkuutehoon nähden pieni

Kehitettävää:

– leikkuupöydän kuljetusasennon lukitusvipu
– reilu peränylitys tai pieni maavara takapuskurin alla
– eturattaiden napojen kesto jäi mietityttämään

Maahantuojan sivut: Hautala Service

Meidän alueella konetta myy: Hakacenter

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *